fbpx
 

Една легенда се завръща

Един от най-добрите хотели в Пловдив – „Хеброс“ отваря отново врати с ново управление

Една легенда днес се завръща на туристическата сцена в Пловдив. Един от най-добрите и уникални хотели под тепетата – „Хеброс“ отново отваря врати с ново управление, подобрена услуга и сервиз. Ресторантът на хотела също ще започне да предлага на гурме ценителите отбрано авторско меню, дело на нов шеф, който е бил в екипа на ресторант, награден със звезда Мишлен.

Ресторант Хеброс може да се похвали с уютна атмосфера и с едно от най-старите дворчета, някога превръщали се в ресторант. В прохладното външно пространство ви очакват зеленина и тишина, които превръщат летните вечери в незабравимо изживяване. Усещането е все едно сте в скрит и закътан оазис. Когато говорим за градини, мястото определено няма конкуренция. А за да е пълно щастието ви ще се погрижи шеф Добромир Тодоров, чието е и новото авторско меню на ресторанта.

Сред ястията, които няма да ви оставят безразлични са домашни брускети, дует от телешки и свински скалопини, патешки гърди, филета от „Сайблинг“, волски бузи със сос на основата на розе, свински джолан за двама, ризото Примавера Арборио, разноцветна киноа, плата с отбрани сирена и колбаси, салати от свежи зеленчуци с авторски почерк и десерти, които ще ви накарат да се облизвате – крем брюле, панакота и други интересни предложения. Естествено финалът е възрожденски и  включва турско кафе, придружено от бяло сладко.

Отбрани вина от цял свят са чудесно допълнение към кулинарните изкушения. Ако сте ценител на гроздовите елексири определено ще си тръгнете доволен и обогатен с нови емоции и познания.

Самият хотел е любим на гостите на Пловдив заради специалната атмосфера. Помещава се в над 200-годишна къща, паметник на културата, като мебелите също са автентични за периода и създават усещане за пътуване във времето без обаче да ви се налага да се отказвате от всички екстри на цивилизацията. Сред най-интересните хрумки например е да влезете в модерната баня към стаята ви … през вратата на долапа в стената.

Разположението на хотела в сърцето на Стария Пловдив го прави добра отправна точка както за туристически обиколки, така и за бизнес срещи. Ресторантът, който предлага авторско меню от свежи продукти и придружени класни вина, е още една причина да изберете „Хеброс“ за своя престой в Пловдив или просто да си набележите екскурзия до града, за да се потопите във възрожденската атмосфера.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.