fbpx
 

Осигуряват спасители на 7 плажа без стопани в Добричко

Област Добрич възнамерява да осигури за своя сметка наемане на спасители на 7 посещавани ивици, които обаче нямат стопани, които да осигурят водното обезопасяване. Става въпрос за ивиците Добруджа-север“-1 и 2, „Крапец“ – северната част-2, „Шабла“ и „Космос“. Всички те се намират в община Шабла. Областният управител на Добрич Красимир Кирилов в писмо до Министерство на туризма предлага да бъдат осигурени спасители и на плажовете „Болата“ в община Каварна и „Моби Дик“ край Балчик.

beachПо данни на Министерството на туризма в Добричка област има общо 19 плажа без наематели или концесионери, посочват от областната управа. След одобрение на схемите за седемте плажа трябва да бъде открита процедура за изпълнител на водноспасителната дейност с общо девет поста.

beach

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.