fbpx
 

Светлино шоу за Великден в Благоевград

Светлинно шоу ще озари Благоевград в нощтта срещу Великден. Лазерни лъчи ще известят настъпването за празника за втора поредна година. Шоуто е организирано от общината. Специална техника ще бъде монтирана в мемориалния комплекс „ Памет и вяра“. Именно там се намира и 33-метровият кръст, който се превърна в символ на Благоевград.

Мистичните светлини, които ще запалят искрата на христянството отново ще бъдат съчетани и с звук от Светата литургия, която ще бъде отслужена в благоевградския храм „ Въведение Богородично“.  Уникалното шоу ще започне точно в полунощ на 15-ти срещу 16-ти април, веднага след първото „Христос воскресе“. Красивата картина ще може да бъде видяна от всяка точка на града.

През тази година Великден в страната няма да бъде отбелязан със заря, а само с камбанен звън. Точно в полунощ българският партриарх Неофит ще поздрави вярващите пред храм-паметника „Александър Невски“ в София. 15 минути по-рано се очаква да пристигне в страната ни и Благодатния огън от Божи Гроб в Йерусалим.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.