fbpx
 

Започва фестивалът Люлякови музикални вечери в Ловеч

За поредна година в Ловеч ще се проведе фестивалът за музикално и танцово изкуство Люлякови музикални вечери. През тази година той ще продължи от 8-ви до 11-ти май. През първата вечер на събитието зрителите ще могат да се насладят на балетния спектакъл на Държавната опера в Русе – „Ромео и Жулиета“. Началото е от 19 часа в Драматичният театър, а билетът струва 5 лева. В спектакъла с помощта на танца хореографът Силвия Томова отговаря на вечния въпрос каквое любовта.

На 9-ти май деца и възрастни могат заедно да изгледат мюзикълът „Аладин“. В главните роли на приказната история участват певецът Дони, Весела Делчева и Денко Проданов. Музиката е на Марио Балтаджиев. Спектакълът е модерна интерпретация на класическата приказка. Мюзикълът започва в 18 часа в театър „Стефан Македонски“, а цената на входния билет е 3 лева.

На 10 май в Ловеч ще си дадат среща операта и джаза в спектакъла „Да  хвърлим операта в джаза“ с участието на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов – секстет. Можете да ги чуете на сцената на ловешката крепост от 19 часа срещу билет от 5 лева.

На 11-ти май от 19 часа в в театър „Стефан Македонски“ започва „Шоуто трябва да продължи“ с най-популярните хитове от мюзикълите на трупата на едноименния тетатър. Входът отново е 5 лева. На 11-ти май е и празникът на град Ловеч, който ще бъде отпразнуван с концерт на рок група „Формацията“, лазерно шоу и тържествена заря.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.