fbpx
 

Лонли Планет препоръчва пътуване до България през октомври

Туристическият справочник Лонли Планет препоръчва на своите читатели пътешествие до България през октомври. Времето е подходящо за посещение на югозападната част на страната, твърдят от изданието. Според тях задължителната първа спирка по време на пътуването ви трябва да е бъдещата Европейска столица на културата през 2019 г. – Пловдив. Древния град на седемте хълма е пълен с художествени галерии, бохемски кафенета и впечатляваща архитектура от 19-ти век, и предлага един много интересен разходка през историята, казват от пътеводителя.

Те препоръчват пътуването ви да продължи през Рилския манастир в едноименната планина, за да се запознаете с учението на Св. Иван Рилски, да разгледате уникалните цветни стенописи в манастира и да се разходите през 1000-годишната брезова гора да пещера в близост Иван Рилски.

За любителите на доброто ядене и пийване от пътеводителя препоръчват спирка в най-малкият град у нас – Мелник. Там можете да се снимате на фона на запазените възрожденски къщи и пясъчни пирамиди. От пътеводителя препоръчват да пробвате типичното местно вино, любимо и на Уинстън Чърчил – широка мелнишка лоза. Или пък просто да разгледате огромната изба на бившия търговец на вино – Кордопуловата къща.

Според изданието пътешествието ви трябва да приключи с планинския пейзаж и типичните заведения в Банско.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.