fbpx
 

6 дни на острова на цветята Мадейра с чартър през септември

649 евро може да ви струва 6-дневна ваканция до португалския остров на цветята в Атлантическия океан Мадейра. Толкова излиза пакетът с чартърен полет от София от 17-ти до 22-ри септември. Срещу тази сума получавате нощувки със закуски, а ако искате можете да изберете оферта и с вечеря. Предлагат се няколко 4 и 5 звездни хотели за настаняване. Освен това офертата на Планет Травел Център включва и безплатен полудневен тур на Фуншал – главният град на острова. По време на нея ще посетите красивата катедрала Se, която съчетава по неповторим начин европейските и арабските архитектурни традиции, градския пазар с изобилието му от цветя, плодове и зеленчуци, както и рибен пазар, на който ще се докоснете до богатствата на Атлантическия океан. Турът продължава с Ботаническата градина и нейното разнообразие от цветя и други растителни видове, посещение на фабрика за бродерии и винарна за тестване на местни вина.

Всъщност Мадейра неслучайно е наричан остров – градина или островът на цветята. На късчето земя, отдалечено на 660 км от Мароко и на 420 от Канарските острови се срещат уникални растителни видове, които не могат да бъдат видени никъде другаде. Горите Лаури-Силва са включени в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Съчетанието на тропически и средиземноморски видове растения определят изумрудено-зеления цвят на острова с целогодишно цъфтящи орхидеи, магнолии, азалии, хортензии, калии и други видове цветя. Символ на острова е стрелицията, чийто цвят напомня фантастична райска птица. Ако имате късмет можете да зърнете тюлен монах или огромната черна риба-сабя, която ще открите поне на рибния пазар. Всъщност близо две трети от територията на острова са защитени природни територии.

madeiraСред екскурзиите, които можете да платите допълнително, е целедневен тур до Порто Мониз и малките рибарски селища на острова. Ще посетите втория по височина в света нос Cabo Girao, което не е учудващо, предвид основно планинския релеф на Мадейра. По време на тура ще можете да се насладите и на уникалните гори Лаури-Силва и на платото Paul da Serra . При пристигане в Порто Мониз е включен обяд в крайбрежен ресторант, заобиколен от естествени водни басейни.

По време на почивката ще имате възможност да се включите и в полудневен тур до Монте, при който кабинков лифт ще ви изведе до най-високата част на града, от която се разкрива невероятна панорама, както и гледка към близнакът-фасада на църквата от 18 век, която е основна забележителност на града. Освен това се разглеждат и Тропическите градини на двореца, които радват с великолепието си посетителите на Мадейра от 18 век насам. Друга опция, предлагана на туристите е да си запазят типична вечеря в местен ресторант и меню с традиционни ястия като „Еспетада“ и програма на танцьори, които ще ви запознаят с местната култура.

По време на екскурзията до Сантана пък се минава през плетачен център, панорамни площадки за живописни гледки, емблемата на острова – горите Лаури-Силва, ферма за пъстърва. След обяда пък можете да си направите снимки пред типичните триъгълни къщи, със сламени покриви и живописни градини на Сантана. След това се отправяте към Порто да Круз и Портела, за да се полюбувате на очарователната гледка към долината и внушителната скала Penha d’Aguia. За пристигане на остров Мадейра се изисква да представите отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди пътуване или ваксинационен сертификат.madeira

 

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.