fbpx
 

Мадрид с рестрикции срещу Airbnb

Властите в испанската столица Мадрид решиха да въведат строги рестрикции срещу отдаването на частни домове чрез платформите за споделеното им използване, както и за отдаването им под наем чрез Airbnb. Това се случва само няколко седмици, след като друг испански куророт – Палма де Майорка, забрани отдаването на апартаменти под наем на туристите. А Валенсия забрани да се предлагат апартаментите с най-добри гледки в града. С мерките, които подготвят мадридските власти ще се забрани отдаването под наем на 95% от предлаганите от платформата Airbnb имоти в града.

Ако бъдат приети предложените мерки ще се забрани отдаването на цели сгради като жилища за туристи, освен ако те не притежават хотелски лиценз, пише The Local Spain.  Освен това мадридската столица прекрати временно за една година издаването на туристически лицензи.

Апартаментите в Мадрид ще могат да се отдават под наем на туристи за максимум 90 дни в годината. Освен това сградите, в които все пак има такива жилища ще трябва да имат отделни входове за туристите и за постоянно пребиваващите в тях. В централната историческа зона чрез платформите ще могат да бъдат наемани само домове на приземния етаж, които са едва 6 на сто от предлаганите на туристите в момента.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.