fbpx
 

Демонстрират магията на шевиците и дантелите в Балчик

Как се изработват традиционни български дантели, шевици, мънистени гривни и плетени колани можете да наумите напълно безплатно от родни майстори от 23-ти до 31-ви май в Двореца в Балчик. Предвидени са и обучителни сесии за тези, които искат да усвоят тези умения. За любителите на магията на българските творци ще бъде представени и специализирана изложба на дантели и шевици, която може да бъде посетена в този период.

Събитието се организира от ръководството на Двореца и неформалната група за изработка на дантели и бродерии „ СедянкаТА“, основана от Бистра Писанчева, Станка Божинова и Светломира Иванова в София. Изложбата ще бъде открита в 16 часа на 23 май.

За най-малките са предвидени две практически ателиета. Децата на възраст между 10 и 15 години ще могат да изработят собственоръчно кукли, а тези на възраст от 6 до 10 години – да си изплетат гривна, под вещото ръководство на майсторите.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.