fbpx
 

Туроператор плаща за карантина на Малдивите

Всички туристи, които ще летят на Малдивите, могат да пътуват спокойно, защото в случай на нужда от карантиниране на островите, необходимата за допълнителния му престой сума ще се осигури от сключената застраховка. В случай, че сумата по полиците с покритие за Ковид-19 не е достатъчна, ние като туропреатор ще поемем разликата. Това заяви собственикът на Планет Травел Дарина Стефанова. Фирмата организира чартърен полет до Малдивите, който излита на 4 април. Застраховките на туристите са с включен риск Ковид-19, като в случай на необходимост покрива и болнично лечение.

Въпреки предупрежденията на външно министерство обаче е малко вероятно туристите да се заразят именно на Малдивите. При кацане не задължително предоставят отрицателен PCR тест, а на островите няма струпване на хора, подчерта Стефанова. PCR тест при чартърен полет не се прави на острова, а при прибиране у дома. Така че шансът да карантинират туристите на островите е незначителен. И припомни, че Малдивите са обявени за най-безопасната дестинация в света за изминлата година.

Освен липсата на големи струпвания от хора, на Малдивите се спазват и строги противоепидемични правила, а дистанцията между хората е в пъти по-голяма от тази в българските супермаркети, категорични са от Планет Травел.  От компанията подчертават, че за последните 4 месеца нямат нито един карантиниран турист на Малдивите. Никога не бихме организирали чартърен полет до опасна за нашите клиенти дестинация с комерсиална цел, обясняват от фирмата-организатор.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.