fbpx
 

Сега е моментът да се карантинирате на Малдивите

Сега е моментът да се карантинирате на Малдивите. Това е първата реакция на запалените пътешественици в отговор на съвета на външно министерство да не се пътува на екзотичните острови, освен при наложителни причини. По-хубава карантина от тази край плажа в компанията на цветни риби и костенурки и с коктейл в ръка едва ли има, шегуват се зевзеци.

Всъщност повечето организирани туристи имат сключени застраховки, които покриват възможностите както да се наложи да бъдат карантинирани в специален хотел, така и евентуални болнични разходи при нужда. За разлика от пристигащите от Афирка, които трябва да се карантинират у дома обаче, при евентуални проблеми изолацията за туристите на Малдивите ще е макар и неприятна, поне сред петзвезден лукс, коментираха туроператори.

Повечето хотели на островите предлагат и специални отстъпки в случай на принудителен престой, така допълнителни 10 дни от ваканцията ви в случай, че нямате сериозни симптоми, могат да се окажат дори и подарък.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.