fbpx
 

Карта показва цените на чадърите и шезлонгите на българското море

Министерството на туризма публикува на страницата си карта, която показва колко струват чадърите и шезлонгите по цялото българско Черноморие. Така всеки може да направи сметка колко ще му излезе почивката, както и на кой плаж е най-евтино да се събира тен.

Цените на плажните пособия, които са включени в интерактивната карта са утановени в хода на проверки на концесионерите и стопаните на ивиците от страна на ведомството. Предстои в картата да се включи и информация за наличните паркинги и цената за престой на автомобили.

Според данните в картата става ясно, че например за плаж „Силистар” цената на чадър е 5 лв. Толкова струва и шезлонга. На къмпинг „Юг”, между Китен и Лозенец, цените са по 7 лв. за чадър и шезлонг. На Дюни цените са 7 лв. за чадър и 9 лв. за шезлонг. На популярния къмпинг „Златна рибка”, летните принадлежности са по 8 лева. На централния плаж във Варна чадърът струва 4 лв, а шезлонг се отдава за 5 лв. Същите са цените и на Кранево-юг. В Крапец пък чадър със два шезлонга излиза общо 10 лева.

Почивки на море в България 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.