fbpx
 

Поход по стъпките на Левски

Поход ще извърви последните стъпки на Апостола на свободата Васил Левски преди залавянето му от османските заптиета край Къкринското ханче. Символичното почитане на паметта на най-светлия символ на България е по повод отбелязването на трагичната дата 19 февруари, на която преди 146 години Левски е обесен край София, жертвайки живота си за свободата на родината.

Levski

Походът ще тръгне на 19 февруари от 7.15 часа пред Художествената галерия в града на люляците. Участниците в него ще извървят пътя до Къкринското ханче през местността Пази Мост. От 10 часа в салона на Драматичния театър- Ловеч ще се състои възпоменателен концерт-спектакъл, посветен на Левски, наречен „Твой един син Българийо“.

В 11 часа започва гражданското поклонение в Къкринското ханче, а от 18 часа в Драматичния театър на града можете да видите документалния спектакъл „Той! Левски“. На 11 и 12 февруари можете да вземете участие в библиофилските уроци по родолюбие в Ловеч. А на 18 февруари от 17.30 часа ще бъде отслужена панахида за Апостола в храма „Успение Богородично“ , в който е служил и самият Левски. От 18 часа започва гражданското поклонение с военен ритуал пред паметника на Апостола.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.