fbpx
 

В Чепларе празнуват 3 март с поход до Мечи Чал

С традиционен поход до връх Мечи чал ще отбележат в Чепеларе националния празник 3 март. Шествието ще започне в 8.30 часа от площад „Олимпийски“ в града под съпровода на патиотични песни и развети национални знамена. Множеството ще продължи към паметника на загиналите във войните чепеларци, за да отдаде почит на героите, след което ще продължи към върха.

По същото време можете да вземете участие и в похода до Челевешката пещера край село Орехово. Програмата за честванията на 3 март в Чепеларе ще продължи в 17:30 часа на площад „Олимпийски“. Тогава ще можете да чуете народни песни и да видите традиционни танци, както и изявите на Детския театрален състав към Народно читалище „Родопска искра 1880“.

Денят ще завърши с тържествена програма и военния ритуала проверка –заря, с участието на 101-ви Алпийски полк – Смолян, който ще се проведе от 18:00 часа на площада. През деня ще можете да се включите и в още една родолюбива инициатива, спускането с национални знамена в Пампорово. Повече за нея можете да прочетете на  https://travelbulgarianews.bg/downhill-national-costumes-bulgarian-flags-3-march-pamporovo/ .

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.