fbpx
 

Марияна Николова: Условията за ски в момента са чудесни

Условията за ски в българските зимни курорти са чудесни, а времето в планината е прекрасно. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на днешната й проверка на това дали се спазват противоепидемичните мерки в Боровец. Радвам се, че се предписанията се спазват, защото това бе нашата основна цел още от началото на сезона, обясни министър Николова. ицепремиерът посети местността Маркуджиците и се убеди, че към момента има достатъчно сняг и отлични условия за практикуване на зимни спортове.

С радост виждам колко скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм, коментира вицепремиерът. Според Николова мотото „Зимните спортове укрепват Вашето здраве“ е припознато от българите, които се радват на прекрасните условия в планината, заключи тя.

Контролът както от страна на Министерството на туризма, така и от всички останали органи, е безкомпромисен, коментира тя. И допълни, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността,  но и бъдещето на сектора. Спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), каза вицепремиерът. И подчерта, че той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.