fbpx
 

Масаж с люти чушки спасява от целулита

Ако искате да преборите целулита подарете си масаж с масло от люти чушки. Процедурата е част от българска спа терапия, която спасява от портокаловата кожа. В славянския ритуал е включено още масажиране с дървени лъжици. Те служат като заместител на вендузите, а разтривките са придружени от типични движения. Освен това в процедурата е включено и третиране на тялото с родна козметика на базата на традиционни билки. Освен, че премахва целулита, процедурата действа и детоксикиращо.

Спа терапиите, които са основани на български традиции стават все по-популярни, обясниха от най-голямата родна компания, която създава програми за спа и балнеоцентрове по време на Третия годишен конгрес на Българския съюз по спа и балнеотуризъм, който се проведе в курорта Св. Св. Константин и Елена. „Винаги бих предпочела да опитам терапии, които използват типична козметика или билки на страната, която посещавам вместо известните и еднакви по цял свят процедури“. Това заяви и ила Мезьоши от Управителния съвет на Европейската СПА асоциация.

Сред другите български спа терапии, които придобиват популярност е масаж с родопски керемиди. Те са подходящи за разтривки заради уникалната си форма, обясниха професионалистите. Нагорещените керемиди могат да се използват за масаж на мястото на подобната процедура с вулканични камъни. Ритуалът съчетава още почистване на тялото с тоник от розов цвят и релакс с билкови бохчи, събрали традиционни за страната ни ухания като роза, розмарин, липа и лайка.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.