fbpx
 

Кметска къща става център за младежко изкуство

Домът на един от кметовете на София – Христо Попов в сърцето на столицата ще се превърне в център за младежко изкуство. Двуетажният дом на ул. „Раковска“ 167, точно срещу дома на Яворов, ще приюти първите творби на изкуството през май месец, обещават наследниците на градоначалника, който е управлявал София в периода 1899- 1901 г.

Къщата е паметник на културата. Освен изложби и представяния на млади български творци в дома на Христо Попов ще бъде отделено място и за малка експозиция, посветена на живота му. Освен управник на столицата Попов е бил и минитър в правителство на Васил Радославов.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.