fbpx
 

Орден за замъка в Равадиново от краля на Белгия

Поредно световно признание получи българската атракция замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. На собственика, дизайнер и вдъхновител на забележителността Георги Тумпалов бе връчен орден на Белгия за участието му в изграждането на привлекателен и атрактивен образ на Европа като туристическа дестинация. Отличието бе върчено в замъка лично на Тумпалов от председателя на „Най-добри европейски дестинации“ /Best European Detinations/ Максимилиен Люжон.

Орденът, което получи Тумпалов, е създаден през 1908 година и е вписан в официалния регистър на наградите на Кралство Белгия. Той се присъжда само по личната воля на краля и с него може да се награждават граждани на кралството и в много редки случаи чужденци. Той e третият по ранг в листата на държавните кралски отличия, след Ордена на Леополд I и Ордена на короната.

Горди сме да връчим този орден, на името на крал Леополд, който беше и строител, именно на г-н Тумпалов, който успя да изгради своята мечта и да я превърне в успешна туристическа дестинация, заяви Люжон. Само преди дни „Влюбен във вятъра“ в Равадиново бе класиран на трето място в Европа за замъци, които са водещи туристически атракции в конкурса на „Най-добри европейски дестинации“.

В класацията родната атракция изпревари световноизвестни замъци и дворци като Уиндзор в Англия и замъкът Нойншванщайн в Германия. Българският замък редовно печели челни места и в редица други световни конкурси и класации.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.