fbpx

Медицински център Интерхотел Сандански

Медицински център Интерхотел Сандански

Медицинският център за балнеолечение и възстановяване в Интерхотел Сандански 4* е официално сертифицирано от Министерство на здравеопазването на Република България лечебно заведение. Той е един от не многото центрове, които предлагат извънболнична специализирана медицинска помощ в района. Град Сандански е с уникален климат, с подчертано средиземноморско влияние, отличната аерация и невероятната чистота на въздуха без алергени.  Ето защо той  е идеален за профилактика и лечение на неспецифични хронични заболявания на горните дихателни пътища и различните форми на бронхиална астма.

От друга страна лечебните свойства на минералните води, които текат в комплекса се използват за различни балнеологични (водни) програми при заболявания на опорно-двигателния апарат, ПНС, пост-фрактурни състояния, кожно-алергични проблеми, заболявания в областта на стомашно-чревния тракт, отделителната система и др.

В лекарските кабинети на Медицинския център на Интерхотел Сандански се извършват прегледи и консултации по вътрешни болести, педиатрия и физиотерапия. Предлагат се и голямо разнообразие от балнео, електро и топлинни процедури: минерални вани с билки, солени вани, галванични вани, подводен душов масаж, подводна гимнастика, нискочестотна импулсна терапия, високочестотна микровълнова терапия, ултразвук, парафин, торфозол и др.

Различни видове мануални, лечебни масажи, възстановителни и релаксиращи, аромотерапия, рефлексотерапия. Център предлага специализирани лечебни профилактични програми, съставени на базата на чудодейното въздействие на уникалния въздух и лечебните свойства на топлите минерални води. Програмите са с продължителност 5 или 10 дни и включват 3 процедури на ден.

– програма за лечение на заболявания на белите дробове при деца и възрастни: бронхиална астма, хронични бронхити, пневмонии, ринити, фарингити

– програма при заболявания на опорно-двигателния апарат (пост-фрактурни състояния)

– програми при заболявания на ПНС – общоукрепващи програми – антистрес програми

Центърът също разполага с:

– зала за кинезитерапия, в която се извършва индивидуална и групова лечебна гимнастика, сауна, парна баня, джакузи. Механотерапия.

– два плувни басейна с минерална вода с температура на водата 31-33 градуса, свързани един с друг,

– термален басейн с температура на водата 38 градуса, различни водни игри,

– тенис кортове.

Резервации и настаняване в Интерхотел Сандански

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.