fbpx
 

Средновековни битки на фестивала в крепостта Туида

Средновековни битки, възстановка на пазар на роби, представяне на керамиката през вековете. Това са само част от събитията по време на фестивала „Помни славата“ в крепостта Туида край Сливен, който ще се проведе на 20-ти и 21-ви октомври. Събитието е препратка към есенния събор, който българите провеждали  в деня на Свети Димитър.

Официалното откриване на фестивала ще е в 11 часа в събота. Входът за посетителите е свободен.  Час по-късно можете да се насладите на уменията на участниците в събитието – стрелба с лък  и боравене с други оръжия от ездачи на кон. Ще бъде направена и демонстрация на средновековна битка.

По-късно през деня можете да видите възстановка на античен пазар на роби, както и да се запознаете с типичния бит и живот през Средновековието. Ще бъде представена и керамиката през вековете. Младежи и деца ще могат да се научат да боравят с щит и сабя. През втория ден на фестивала възстановките  и откритите уроци ще продължат.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.