fbpx
 

Медитация в Хеопсовата пирамида посред нощ и посещение на Серапеума в Египет през октомври  

Мечтали ли сте да посетите египетските пирамиди, но не като турист, а като член на изследователска експедиция, да почувствате атмосферата в едно от най-древните чудеса на света на спокойствие, без тълпите от безкрайни туристи, да разгледате митичният Серапеум? Ако отговаряте с „да“, то за вас е обогатената програма на туроператора Касиа тур за круиз по Нил.

За разлика от повечето туристически пътувания в Египет, организаторите са предвидили достатъчно време за участниците в „експедицията“ да се насладят на това, което виждат и да се опитат сами да разгадят тайните на една от най-старите световни цивилизации. При това без да се лишават от съвременните достижения и пътувайки в категорията „пет звезди“.

Пътуването е през октомври и от фирмата съветват да прецените по-рано дали това е вашето пътешествие, защото за частно посещение на Хеопсовата пирамида, без други туристи, каквото е предвидено по програма, се изисква пълен списък на участващите във визитата 3 месеца преди самото събитие. Тези, които решат да участват ще могат да проведат едночасова медитация в пирамидата, а подробности за нея получават само участниците.  Интересно е обаче, че медитацията се извършва през нощта, в ранно утро, преди изгрева на зората.

Освен уникалния шанс да получите, макар и временно, Хеопсовата пирамида само за себе си, сред местата за посещение е включен и друг уникален обект, обикновено „пропускан“ в програмите, предлагани на родния пазар. А именно Серапеума или  погребалния комплекс на свещените бикове Апис, въплъщение на древноегипетския  Бог Птах – Богът на сътворението.  Това е съвкупност от подземия, които са използвани от Аменофис III нататък и всеки Апис притежавал свой гроб, над който се издига погребално светилище. Мистерията, която крият огромните саркофази, не е разгадана и до днес.

В Кайро разглеждате Националния музей, както и  Както и платото на Гиза с трите най-известни пирамиди – вече през деня, във времето достъпно и за останалите туристи.

Пътешествието продължава към Асуан, където се посещава остров Филе с храма на Изида, като е предвидена и разходка с типичните египетски лодки фелука. Естествено и комплекса Абу Симбел, чието преместване заради изграждането на язовира на Асуан е един от най-големите строителни подвизи на съвремието, без да броим разбира се гениалността на древните му строители. Посещават се още храмове в Комо Обо, Едфу, Дендира, Абидос, Карнак и Луксос, храма на Хатшесупт. И като екстра ще имате и време за плаж на Червено море.

Повече за програмата можете да научиет тук . Заради натовареността й обаче от фирмата не препоръчват участието на малки деца.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.