fbpx
 

Срещнете се с джаз елитът във Варна

За да се срещнете със световния джаз елит, трябва просто да посетите Варна от 28-ми до 31-ви юли. На 25-то издание на фестивала „Варненско лято“ ще вземат участие музиканти от България, Русия, Австрия, Германия, Украйна, Франция, Полша и Норвегия. Предвидена е и сцена за млади таланти. Фестът тази година ще открие местна, варненска група. На 28- ми юли от 20:30 ще свирят Bandwagon Acoustic заедно с Арт ансамбъл Архангелск от Русия. Сцената и тази година е дворът на Археологическия музей в морската столица.

Във втория ден гостите ще се насладят на украинския саксофонист Андрей Прозоров, който е идвал 2 пъти в рамките на 25-годишната история на фестивала с различни проекти. Сега ще се представи в рамките на трио, заедно с Кристиан Баканик – акордеон и Валтер Сингер – контрабас. Програмата на 29 юли ще завърши с квартета на българския саксофонист Владимир Кърпаров, който живее в Берлин. В състава са включени българите Васил Спасов – пиано, Стоян Янкулов – Стунджи – барабани и Радослав Славчев – бас китара.

На 30 юли на сцената под звездите ще излязат Тамара Лукашева и Матиас Шрифъл от Украйна и Германия, Георги Корназов и Проект „Съзнание“ от Франция и България. Финалът на 31 юли е с трио „Акустична версия“ от България в състав Антони Дончев, Христо Йоцов и Георги Дончев. Фестивалът ще завърши с участието на една мегазвезда от Полша, цигуларят Адам Балдиш, който ще свири с трио от Норвегия.

25-то издание на джаз фестивала „Варненско лято“ се реализира с подкрепата на Община Варна, а организатор е Варненското джаз общество.

Резервирайте хотели във Варна 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.