fbpx
 

Мишлен вече раздава и отличия за хотели

За първа година туристическият гид „Мишлен“, известен основно с препоръките си за интересни места за хранене, вече дава отличия и за хотели. Специалните значи не са звезди както при ресторантите и заведенията, а ключове като символ на гостоприемството. Отличията отново са от 1 до 3 ключа, като един би трябвало да гарантира на гостите на съответното място за настаняване уникален престой, две – изключителен престой, а три необикновен такъв.

В първата година отличия получават 189 хотела във Франция, като 38 от тях са заслужили най-високото отличие от тайните гости на Мишлен, които са ги инспектирали. Те имат от 3 до 248 стаи. Сред 12-те хотела в Париж, съдържащи в названието си думата „дворец“ (palace), едва шест получават три ключа „Мишлен“. Един от тях – „Мандарин ориентал“, не е получил нито един ключ, съобщава АФП. Три ключа е получил „Шевал блан“.

През 2024 г. ще бъде обявена селекция на хотели в други световни туристически дестинации. На 24 април ключове ще получат хотели в Ню Йорк, на 29 април – в Мадрид, на 7 май ще бъдат обявени хотелите в Италия, а на 4 юли – в Япония.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.