fbpx
 

50 милиона могат да загубят работата си в туристическата индустрия

Близо 50 милиона души в света могат да загубят работата си в туристическия сектор заради пандемията от Covid-19. За това алармират от Световния съвет за пътувания и туризъм. С 25 на сто ще намалеят ваканциите през 2020 г. И този отлив ще доведе до съкращения на заетите в индустрията между 12 и 14 на сто.

Пет са препоръките, които дават от съвета за по-бързо възстановяване на индустрията. Първата мярка, която трябва да се вземе след края на пандемията е опростяване на визовите режими, намаляване на стойността на визите и времето за обработка на нужните документи. Както и въвеждане на нови технологии, които да направят пътуването по-безопасно.

hotel azalia

Сред другите препоръки са да се премахнат ненужните бариери като правилото за запазване на слотовете от страна на авиокомпаниите, да се премахнат допълнителните данъци и такси, които оскъпяват пътуванията, да се подпомогне конгресния и събитиен туризъм, който ще се възстанови най-бавно от кризата, да се увеличат бюджетите за маркетинг и реклама на дестинациите.

hotel
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.