fbpx
 

Обещаха повече усилия за облекчаване на визовите режими

Министерство на туризма ще потърси съдействието на Министерство на външните работи и е готово да отделим още повече ресурси за облекчаване на визовите режими на България с трети страни с оглед значимостта на важните ни пазари. Това увери вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова генералният мениджър на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Франк Кванте в онлайн разговор.

Николова поздрави Кванте за акредитацията „Здравословно летище“, която получиха летищата Варна и Бургас от асоциацията ACI. Вярвам, че осигуряването на публичен имидж на страната ни като безопасна дестинация е в наш общ интерес, заяви вицепремиерът. И добави, че Министерството на туризма е в постоянна координация с МВнР, МВР, Министерството на здравеопазването с оглед налаганите мерки, политики и стандарти за безопасност.

По отношение на един от най-важните въпроси, касаещ „зелените паспорти“, вицепремиерът уточни, че в рамките на Европейската комисия България е подкрепила законодателното предложение за създаване на дигитален зелен сертификат за улесняване на безопасното свободно движение на граждани в рамките на ЕС. По думите ѝ по този начин ще се възобнови мобилността и ще се възстанови туристическата екосистема.

Министър Николова запозна Франк Кванте и с условията за влизане в страната и въведените санитарно-хигиенни мерки в курортите. И разясни, че правителството, Министерството на туризма и здравните власти полагат всички необходими усилия за запазване сигурността и здравето на туристите. Следим обстановката непрекъснато и се надяваме в разгара на лятото повече чужденци да имат възможност да посетят страната ни, заключи тя.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.