fbpx
 

Трите най-екстремни водни забавления, които да пробвате това лято

Екстремните водни забавления вече набраха огромна популярност по цял свят, включително и у нас. Затова не пропускайте да се възползвате от тях още това лято. Предлагаме на вашето внимание няколко чудесни идеи.

Как да направим лятото незабравимо?

Естествено е, че летните ваканции са свързани основно с водата. Какво друго ще ви помогне да се охладите в жегата, да се освежите и ободрите и да се наслаждавате истински на живота?

Няма спор, лятото, с изобилието си от слънчеви дни, предлага прекрасни възможности за водни забавления. Точно тогава всички семейства предпочитат да посещават водните паркове и да преживеят страхотни приключения в една екстремна и същевременно напълно безопасна среда. 

 

Aqua park Nessebar

Независимо дали ще посетите басейни за водни процедури, или ще заложите на екстремни водни пързалки, времето, прекарано в невероятната атмосфера на аквапарка, винаги се помни дълго. 

Изгонете скуката и оставете емоциите да вземат връх, като заложите на една подобна лятна дестинация. Ще станете свидетели на уникални атракции и удивителни преживявания. Ще можете да задоволите жаждата си за водни приключения, да се разхладите и да се почувствате по-живи от всякога.

Лятото е незабравимо, когато ни оставя незабравими спомени. Затова не бива да пропускате възможността да преживеете най-вълнуващите мигове, които бихте могли да си представите. Животът е твърде кратък, за да отлагаме радостта за по-късно. Изживейте вашето екстремно лято сега с екстремните водни забавления, които ви предлага Аквапарк Несебър. Те не изискват да притежавате някаква по-специална подготовка, а само желание и кураж. И най-важното, можете да сте напълно спокойни за вашата безопасност. Идеите са много и няма как да изброим всички, но може да ви запознаем с някой от най-вълнуващите и най-примамливите, за да можете да изберете сред тях тези, които ще ви донесат най-голяма радост.

 

Парасейлинг

 

Парасейлингът може да се причисли към нестандартните типове водни забавления.  Усещането е уникално – летиш с парашут и догонваш лодката, която го дърпа. Подобен зрелищен спектакъл наподобява в известна степен карането на водни ски, но за да се постигне още по-голяма сила на емоцията, се използва парашут, който е прикрепен към лодката с помощта на специално оборудване. Парашутите, предназначени за парасейлинг, най-често са ярко оцветени и това създава още повече настроение и е страхотна атракция за всички, които наблюдават вашата въздушна разходка.  Избирайки подобен тип забавление, вие се потапяте в един свят, където властват красотата и хармонията. Този вид водно развлечение е подходящо за много хора, включително и за тези, които отдавна желаят да направят скок с парашут, но не им се е отдала такава възможност, а също и за всички, които обичат водните приключения с лодка и да се любуват на морския пейзаж, възползвайки се максимално от лятната си ваканция. 

А на тези, които винаги са мечтали да скочат от парашут, но досега страхът им ги е възпирал да предприемат тази стъпка, ще кажем: парасейлингът е точно за вас! Можете да започнете с него и да усетите тръпката, за която толкова много мечтаете. Ще се убедите, че височината не е толкова голяма пречка, както сте предполагали досега. Едно е сигурно – този сравнително нисък полет над морето ще ви вдъхнови да се решите и на стандартен скок с парашут.

Aqua park Nessebar

 

 

Пързалка Камикадзе

Тази уникална водна атракция е една от причините да изберете за вашите незабравими летни забавления именно  Аквапарк Несебър. Пързалка Камикадзе ви позволява да преживеете емоции, които трудно биха могли да се опишат с думи. Обикновено този тип водни забавления привличат най-дръзките и безстрашни посетители. Преживяването е  едно огромно предизвикателство за всички, които ценят спокойствието и хармонията в живота, същевременно би се оказала истински подарък за хората, които обичат да се наслаждават на свободата и силните емоции.

Екстремната водна пързалка ви гарантира прилив на адреналин не само в началото на атракцията, но и по време на цялото спускане. Изживяването генерира мощен заряд от енергия и радва с експлозия от невероятни усещания.  

Сърф симулатор

Поддавали ли сте се на изкушението да опитате този тип водни забавления? Сърф симулаторът е оборудван със специални турбини, разположени под него, които насочват мощна струя вода към повърхността и по този начин пресъздават условията за каране на сърф със завиден реализъм. Казано с други думи, сърф стимулаторът имитира океанската вълна и осигурява неповторими усещания и емоции за всички, които искат да си спомнят дълго време за своята незабравима почивка на море.

Подобно преживяване със сигурност привлича вниманието и интереса на всички сърфисти, сноубордисти, скейтъри и всички други фенове на екстремните спортове. Разбира се, децата са най-големите ентусиасти и най-много се радват на една от най-уникалните водни атракции, привлечени от динамиката и невероятното усещане за свобода. Тук всичко се случва много бързо и това дава на човек възможността да забрави за всичко останало и да се концентрира изключително върху вълната и себе си. Докато се забавлявате със сърф симулатора, имате възможност да изчистите от главата си всички негативни мисли, да се „рестартирате“ и да почувствате как към вас се насочва поток от положителна енергия. Опитайте, страхотно е! Развива не само физически, но и духовно.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.