fbpx
 

Филми за велики алпинисти в София

6 премиерни за България филма за най-големите имена във френския алпинизъм планински гидове, екстремни скиори ще бъдат показани в Дома на киното в София. Прожекциите са на 23-ти и 24-ти февруари. Родната публика ще може да присъства и на дискусии за предизвикателствата. Както и да се срещне с автора на филмите, френският журналист и кино продуцент Жил Шапаз.

Осигурен е и преводач от френски, така че да можете да му зададете всички въпроси, които ви вълнуват. Запазена марка на автора Шапаз е, че оставя своите герои – алпинисти и водачи да говорят. Билетите от вечерите на планинското кино ще ви дадат и 15% отстъпка за следващата ви покупка от магазин за планинска екипировка.

Цената за всички прожекции в една вечер е 12 лева, а за двете вечери – 20 лева. На 23-ти можете да се насладите на „Светът на Гастон Ребюфа“, „Гидове и сдружение“ и „Мечтаната свръзка“. А на 24-ти на „Пътят Тере“, „Жан Марк Боавен – екстремно ваш“ и на „Следи по склона“. Всички филми са със субтитри.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.