fbpx
 

Кукерски игри в Поморие и Павел баня на Сирни Заговезни

С кукерски шествия и игри ще бъде отпразнуван Сирни Заговезни на 26 февруари в Поморие и Павел Баня. Празникът за прошка в крайморския град ще започне в 12 часа на площада пред Народното читалище „Просвета 1888“. Гост ще бъде кукерската група „Каменовски традиции“, която ще проведе кукерско шествие.

Злото заедно ще се опитат да прогонят атрактивни персонажи – булка, зет, баба, поп, клисар, мечкар, мечка, лекар и други. Ще бъде представен и традиционния обичай „хамкане“, а включилите се в него ще трябва да уловят с уста, завързаното на червен конец парче бяла халва или варено яйце.

В курортният град Павел баня празникът ще започне в 14 часа на централния площад, а самото кукерско шествие е планирано за около 16 часа. За доброто настроение на присъстващите ще се грижат и музикантите от оркестър „Марица“.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.