fbpx
 

Таван на цените на събора в Рожен

За първа година посетителите на националния събор в Рожен могат да си направят точна сметка на разходите по време на проявата. Причината е, че за първи път организаторите са сложили таван на цените на храните и напитките по време на събитието. Една бира ще струва на посетителите максимум 2,50 лева. Максималната цена, на която ще се предлагат пържените картофи е 3 лева. Едно кюфте, едно кебапче или половин литър минерална вода ще можете да закупите срещу 1,50 лева.

rozhen

Съборът ще бъде открит на 19 юли, петък от 10.30 часа с изпълнение на уникалата музика на стотици гайди, които ще огласят планината. В програмата за първия ден са предвидени още детска работилница, голямо роженско хоро, национален фолклорен конкурс, изложба с музейна експозиция. Освен това потетителите ще могат да проследят демонстрация на прабългарски бойни изкуства и да научат повече за вкуса на традициите по време на кулинарно шоу. Вечерта ще завърши с нестинарско шоу и гала спектакъл с изпълнения на ансанбъл „Чинари“ и рецитал на народни изпълнители. Кулминацията ще е празнична заря.

rozhen

В събота през целия ден ще продължи националния фолклорен конкурс „Рожен“. През деня отново са предвидени детска работилнца, демонстрации на бойни изкуства, кулинарно шоу, хоротека и снимки на деца и юноши в народни носии. Освен това ще се проведе и конкурс за автентични народни носии. През целия ден са предвидени и традиционни музика и танци. Вечерта също ще завърши с нестинарско шоу и гала спектакъл с различни изпълнители. Веселбата ще продължи и в неделя, но само до 17 часа.

rozhen
rozhen
Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.