fbpx
 

Започва националния тракийски събор в село Добрич

За 6-та поредна година в село Добрич ще се проведе националния тракийски събор за автентичен фолклор „По стъпките на Света Богородица“. Ако желаете да станете част от празника и да се насладите на уникални български народни песни и танци посетете селото в община Димитровград на 12-ти и 13-ти август. Началото е от 10 часа в парка на село Добрич. Събитието се организира под патронажа на кмета на Димитровград Иво Димов.

В събора ще участват групи, представящи народни традиции и обичаи в рамките на 10 минути и фолклорни певчески и инструментални групи, които ще изпълнят по две произведения с времеви лимит до 8 минути. Освен това ще можете да видите изпълнения на танцови групи и ансанбли, като всяка програма ще е с времетраене до 15 минути. Индивидуалните изпълнители пък ще се представят с по една бавна и една бълза песен в рамките на 5 минути.

Награждаването на най-добре представилите се на събора ще е на 13-ти август от 18.30 часа. Най-добрите ще получат плакет и диплом за принос в съхраняване на традиционната българска култура.  Всички участници в събора ще получат грамота за участие. Организатори на събора са община Димитровград, кметството на село Добрич и Народно читалище „Пробуда 1926“.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.