fbpx
 

Несебър – преди и сега

Да влезем в комунизма с лъснати обувки! Едва ли заради този лозунг от комунистическата епоха са позирали в това облекло несебърските рибари от миналия век. Докато преди жителите на морския град са ходили основно обути с чорапи в галоши, днес благодарение на туризма, както техния облик, така и този на Несебър се е променил основно.

Факт е обаче, че именно благодарение на социалистистическата власт в тогавaшна България и днес можем да се разходим по улиците на Стария град в Несебър или да се снимаме пред емблематичната за града мелница. Тъй като още през 1956 г. градът е обявен за архитектурен и археологически резерват. Запазеният дух на миналото е и причина през 1983 г. Несебър да влезе в списъка на Юнеско на световното културно наследство.

Днес градът се е разраснал и вместо рибари за снимки пред Старата мелница позират туристи. Не пропускайте и вие да се насладите на забележителностите на Несебър. А най-подходящото време за това естествено е лятото.

Резервирайте хотели в Несебър

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.