fbpx
 

Нова атракция ще строят край Бургас

Нов етнографски-туристически комплекс ще изникне на мястото на над 27 000 квадратни метра площ в местността Ченгене скеле край Бургас. Това става възможно, след като държавата отстъпи на морската община правото на собственост върху девет имота. Проектът за облагородяване на местността предвижда изграждането на комплекс, в който да се представи традиционния поминък рибарство.

Chengene skele

Предвидени са места за пикник и зони за разходки, изграждането на крайбрежна алея и площад. По друг проект в близост ще бъдат изградени още рибарски пристанища, кейове за разтоварване на улова, рибни борси и покрити лодкостоянки.

Chengene skele
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.