fbpx
 

Откриха нов басейн с минерална вода в София

Нов закрит басейн, захранван с минерална вода, заработи в София. Плувното съоръжение е част от проекта за разширение на парк „Възраждане“ в столицата. Басейнът е с олимпийски размери и чрез него ще се оползотворява целия дебит на извора „Баталова воденица“. По проект в новия воден комплекс на столицата ще бъдат изградени и пет открити басейни.

water park sofia

Три от съоръженията са предвидени за деца, а единият от басейните ще е хидромасажен. Последният ще е с дълбочина от 1,40 метра и ще е развлекателен. . Общата площ на проекта е 6600 кв.м. За забавление е предвидено изграждането на три пързалки, като две от тях ще са с по един улей, а последната – с три успоредни.

water park sofia

За любителите на глезотиите в комплекса ще работи и спа център. В проекта са предвидени още заведения за бързо хранене, шезлонги и пейки за отмора в зелените зони, 2 чешми. Ще бъдат оформени поляни за пикник, слънчеви бани и игри.

water park sofia
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.