fbpx

Отвори врати нов пътнически терминал в Бургас

Отвори врати нов пътнически терминал в Бургас


Новият пътнически терминал на летище Бургас е напълно завършен и ще бъде официално открит днес, на 4 декември.

На 21 000 кв.м. са разположени 31 гишета. Капацитетът на терминала е близо 2500 пътника в най-натоварените часове и могат да бъдат обслужвани 1250 пристигащи и 1250 заминаващи пътници.


Цялостната инвестиция е 80 милиона лева. Терминалът е оборудван с модерна линия за управление на системите за обслужване на пътници и багаж. Има изградени търговски зони, ресторанти и магазини. След официалното откриване летището ще направи Ден на отворените врати. На 5 декември от 13 до 16 часа всички желаещи ще могат да разгледат терминала.


До момента бургаското летище е обслужило близо 2,5 млн. пътници. На годишна база регистрираният ръст е 4,5% в сравнение с миналата година.

Най-много са руснаците, но повишение в броя се наблюдава и при британците, украинците и беларусите.

Добре дошли в Бургас!

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.