fbpx
 

Правят нов частен музей в центъра на София

Нов частен музей, в който ще бъде изложена уникалната колекция от антики на бизнесмена Васил Божков, ще отвори врати в София. За целта е започнала реконструкция на сградата на бившата Телефонна палата, която бе закупена от „НГ Пропърти“ за близо 34 милиона лева през 2017 г., става ясно от публикация в „Медиапул“.

Столична община е дала разрешение за реконструкция на покривното пространство на сградата, както и за изграждане на подземен паркинг. Визията на сградата няма да бъде променяна. Телефонната палата е завършена през 1949 г., 11 години след старта на изграждането. Неин архитект е Станчо Белковски.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.