fbpx

Нова услуга в Албена: плажен голф

Нова услуга в Албена: плажен голф

От неделя, 15 юни 2014 започват ежеседмичните занимания по ПЛАЖЕН ГОЛФ в курорта Албена. Те се организират за първи път в свободната зона на плажа пред хотелите Гергана и Калиакра. В него могат да вземат участие гостите на курорта, както и всеки външен посетител, желаещ да участва в играта.

През месец май и началото на юни вече бяха организирани два турнира по плажен голф, в които взеха участие над 35 студенти от България, Турция, Нигерия и Индия, както и представители на различни учебни заведения от Варна и Добрич.
Плажният голф е спорт, роден преди 20 години в Италия, който се играе много активно по средиземноморските плажове. Правилата на играта са като тези на класическия голф, целта е да се вкара топката в най-последната дупка, с най-малък брой удари. Играчите играят са разпределени на отбори, по двама състезателя в отбор, има между 9 и 18 дупки, на разстояние, което може да достигне до 2 км. Играе се с мека гумена топка и класически клъбове. Аниматори следят за безопасността на играчите, движейки се зад играча с широки предпазни ленти, с цел да не пострада зрител или участник при отбелязване на удар. Широката плажна ивица на Албена предлага отлични условия за този вид спорт.

ГРАФИК :
В свободната зона на плажа на хотел Гергана :

всяка НЕДЕЛЯ 10:30-12:00 ( плажен голф за семейства „Мама, татко и аз”)
В свободната зона на хотел Калиакра :

всеки ВТОРНИК 10:30- 12:00
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ИГРАТА : час и половина

Хотели Албена, цени почивка

Post Tags
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.