fbpx
 

Нов седалков лифт ще работи през тази зима в Боровец

Нов шест-седалков лифт “Мартинови Бараки Експрес” ще зарадва туристите в Боровец за предстоящия ски сезон. Той ще замени предишния 4-седалков по съществуващата линия с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта и капацитета. Съоръжението ще поема до 3000 души на час – над три пъти повече от стария лифт, а изкачването от долна до горна станция ще отнема само 3 мин. и половина  – над два пъти по-бързо от преди.

Borovets

Освен скоростта и капацитета, едно от основните предимства на “Мартинови Бараки Експрес” е иновативната в световен мащаб технология на задвижване на линията – Direct Drive. Тази технология елиминира необходимостта от елемент в задвижването наречен редуктор, което прави лифта по-надежден, по-безшумен, екологичен и с по-ниски експлоатационни разходи.

Borovets

Седалките пък имат индивидуална степенка между краката, която осигурява по-висока степен на безопасност при деца и по-дребни на ръст хора.  Производител на лифта е един от световните лидери в производството на въжени съоръжения – LEITNER ROPEWAYS.   Лифтът ще свързва учебния плац пред хотел „Рила“ със синята писта „Мартинови Бараки 1“, червените „Мартинови бараки 2 и 3“ и черните „Мартинови бараки 4“ и „Червено знаме“, както и  фрийстайл терейн парка „Сноу Парк Бороспорт“. Той ще обслужва и популярното нощно каране.

Borovets

12 милиона лева са инвестирани в новото съоръжение от “Бороспорт” АД. Проектът е част от 5-годишната стратегия на курорта, включваща и реконструкция на кабинковия лифт и разширяване на заснежената с технически сняг ски зона до 85% от общата част на пистите.

Borovets
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.