fbpx
 

Строят нови тенис кортове в Албена

На 12 нови тенис корта и един тенис стадион ще могат да мерят силите си и да тренират професионалисти и любители в Албена. Спортните игрища в момента се изграждат срещу хотел Добруджа. Първият етап от проекта – 7 корта, ще бъде завършен до Великден 2017 г. /16 април/. Кортовете ще отговарят за провеждане не само за подготвителни лагери, но и на всички изисквания за провеждане на професионални турнири, обясни ръководителят на спортния отдел в курорта Руслан Йорданов.

Всички кортове ще са с шамот /червеното покритие от натрошени тухли/. Общата площ на тенис кортовете ще е 9492 кв.метра, а на прилежащата инфраструктура още близо 5000 кв. метра, допълни Йорданов. Трибуните ще са мобилни и при първия етап на тях мачовете ще могат да следят 500 зрители. Интересът към тенис кортовете в Албена расте всяка година, отчете Йорданов. И поясни, че заради сложната обстановка в Турция руски треньори са пренасочили подготовката на възпитаниците си към Албена.

Тенисът е един от спортовете, заради които Албена бележи ръст от 20% на спортния туризъм през последната година.  Приходите за 2016 г. в сравнение с година по-рано са с 6% повече, а спрямо 2014 г.  ръстът е от 19%, обясни Марина Русева – мениджър „Анализи и прогнози“ в курорта. През следващата година туристите ще могат да пробват и новите конни турове, които ще се организират в Албена.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.