fbpx
 

В Бургас строят туристически катамаран за разходки

Нов туристическия катамаран, който ще води български и чужди гости на разходка в Бургаския залив започнаха да строят в морския град. Идеята е корабът, който може да вози до 100 пасажери, да работи целогодишно. Плавателният съд ще прави курсове до остров „Света Анастатия“, рибарските пристинища в квартал „Сарафово“ и Ченгене скеле, до близки крайбрежни места и до лодкостоянката в „Крайморие“, съобщиха от община Бургас.

 new ship Burgas

Катамаранът ще може да се наема и за организиране на сватби, рождени дни, други празненства и фирмени партита. Плавателният съд ще е с два двигател, дължина 20 метра и ширина близо 8 метра. Оборудването на кораба включва още соларни панели, които да захранват осветлението и други консуматори на борда. Ще има бар за напитки и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е пригоден за хора с увреждания.
Очаква се новият общински туристически кораб да бъде пуснат на вода следващото лято.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.