fbpx
 

Нови цени на водата за хотелиерите

Нови такси за водата ще плащат хотелиери, ако бъде приета наредбата за нормите на водопотребление, изготвена от Министерството на околната среда и водите. В частта й, която засяга хотелиерите нивата на лимитите, които определят таксите са предложени от ресорното Министерство на туризма. Проектът на наредбата е предоставен за публично обсъждане до 2-ри ноември.

В документа се предвижда хотелите и местата за настаняване, които ползват вода до определения лимит да плащат по-ниски такси. Наредбата обхваща обекти, които ползват собствени съоръжения, а не услугите на ВИК – оператор. Лимитите зависят от броя на звездите.

За петзвездните хотели месечният лимит похарчена вода на легло е 12 кубически метра. Нормата пада заедно с категорията. За 4-звездните хотели тя е 6,4 кубични метра, за тризвездните – 3 кубика. За места за настаняване 1 и 2 звезди лимитът, който гарантира по-ниска такса е 4,7 куб.метра. Туристическите обекти, за които няма определена категория се включват автоматично в тази на 1 -2 звезди, се казва още в проекта на документа.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.