fbpx
 

Нова година на кораб – изгодно и незабравимо

Цените започват от 630 евро на човек

Ако и ви като мен преди няколко дни сте се сетили, че Нова година е само след месец и половина и още не сте решили къде да посрещнете празника, ще ви предложим един доста изгоден, интересен и нецабравим начин да го направите. Разглеждайки офертите, както всяка година, разрах, че отново цените на 3 и 4-дневните пакети излизат доста солено. И тъй като само преди месец бяхме на круиз и този тип пътуване се оказа новият ни любим начин да обикаляме по света, реших да потърся и подобни опции.

И о, чудо. Оказва се, че да посрещнеш Нова година на кораб излиза доста изгодна. Цените на празничите 8-дневни круизи на компанията Celestyal започват от 630 евро на човек. Същата сума ще трябва да платите за 3 или 4- дневен пакет в роден хотел с включена празнична вечеря. Тръгването е от Атина, а маршрутът преминава през островите Крит и Санторини в Гърция, курортният град Кушадасъ в Турция, мегаполисът Истанбул и гръцкият град Волос. На кораба обаче освен празнична вечеря, получавате и парти цяла нощ в различните барове на кораба. Но с това екстрите не свършват. Храната и основни безалкохолни и алкохолни напитки са включени в цената не само за посрещането на празника, а за цялото 8-дневно пътешествие. Ресторантите на кораба Crystal на круизната компания Celestyal са няколко и вие можете да се храните както на бюфет, така и в два „а ла карт“ ресторанта с обслужване, в който избирате от предварително обедно или вечерно меню – предястие, основно и десерет.

Храната и напитките са включени в пакета

По време на пътуването в цената са още кафе, чай, наливна бира, вино на чаша, но от гръцки марки в бутилка, няколко вида коктейли, както и различни твърди маркови питиета. Ако сте ценител на напитките можете да доплатите за „премиум пакет“, който включва по-голямо разнообразие от маркови вина – френски, гръцки и италиански, бутилирана бира, още по-висок клас маркови алкохоли и портокалов фреш например. И двете опции си заслужават и със сигурност, каквото и да изберете според вкуса ви, нищо няма да ви липсва.

Персоналът е изключително любезен и всеки път разяснява какво е включено в избрания ви пакет и какво не. Цялата информация за това е „записана“ на картата, с която отключвате кабината си, ползвате като паспорт при слизане и качване на кораба и преминаване на граничен контрол на пристанищата по маршрута. На нея не трупа и сметката ви, в случай че ползвате услуги извън първоначалния пакет – като масажи, спа и фризьорски услуги, сладолед, допълнителни снаксове или питиета, които не са в пърновачалния ви пакет. С картата пазарувате и на „дюти фри“ магазина на борда, който работи в открито море.

Има информация на български, няма нужда от ваксини

Ако не говорите на български – не се притеснявайте. Цялата информация и дневния бюлетин за забавленията на кораба, за вечерната програма, музикалните изпълнения и различните събития в баровете, които също са безплатни за пасажерите, както и за времето, часа на изгрева и залеза, получавате в кабината си на български език. Част от персонала – на Crystal Влади от анимацията, едно от момичетата от деска за екскурзии на брега главната камериерка, както и главния готвач на кораба са българи. На корабите на компанията вече няма изискване при качване да представите ваксинационен сертификат или документ, че сте преболедували Ковид-19.

 

Но да се върнем към екстрите. В цената за круиза за Нова година се включват и две безплатни екскурзии по маршрута ви а брега. В случая можете да посетите древния Ефес, неговата импозантна библиотека на Целз, както иднореца на Кносос на остров Крит, от който реално започва историята на Европа. На всички пристанища слизате свободно, а на някои от кораба осигуряват и безплатен трансфер, както в нашия круииз беше на Миконос и на Санторини. Това са автобус или лодка, с които да стигнете до началната и крайната точка на обиколката ви, ако сте решили да разглеждате спирките по пътя самостоятелно.

Изключително много ви препоръчваме обаче екскурзиите. Например в Ефес аз съм ходила десетки пъти, но този път си резервирахме екскуризя, която включва и терасовидните къщи на древния град. И имахе щастието за Ефес да ни разказва един от археолозите, участвали в разкопките – Джан. Повечето водачи за бреговите екскурзии на Celestyal са наистина „висока топка“. А Шарън от резерационния отдел за екскуризии на брега така ви разказва програмата на възможните опции, че със сигурност ви се иска да посетите всички. ( При предното пътуване не се въздържахме и го направихме. И никак не съжаляваме).

Екскурзиите на брега са за всеки вкус

Сред най-интересните опции, които ви дават възможност не просто да посетите местата край пристанищата по маршрута, но и наистина да се потопите в атмосферта и да се запознаете с живота на местните са екскурзиите от пакетите „Автентични преживявания“. Освен да карате каяк или да изработвате грънчарнски произведения например, с тях можете да посетите местни семейни бизнеси, винарни, да гостувате и да станете част от живота им. Сред уникалните преживявания на кораба, които горещо препоръчвам, е вечеря по гурме меню на база на традиционно гръцки рецепти от прочутата американска телевизионна водеща на кулинарно предаване от гръцки произход Диана Кочилас. Обещаваме ви да си оближете пръстите (поне ние го направихме).

И да не забравяме, че всяка вечер ще можете да се наслаждавате, като преживяването отново е включено в цената на пътуването, на музикално-танцувално-акробатични спектакли на кубински артисти, на изпълненията на гръцки оркестър, класически музиканти и на микса от парти парчета, избрани от DJ-я на кораба. Въобще, ако изберете този вариант за посрещане на 2023 г., ви обещаваме, че преживяването ще е незабравимо, при това в положителния смисъл на израза.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.