fbpx
 

Нова година в света на Дядо Коледа

Кое дете не си мечтае да се срещне лично с Дядо Коледа, да се повози в шейна, теглена от елени и да получи подаръците си в селото, в което работливите джуджета, подготвят наградите за послушните малчугани? Ако и вие имате такъв наследник или някъде във вас живее и до днес детето, което сте били, подарете си приказно пътешествие в родината на добрия старец – Лапландия.

С директния чартър на Планет Травел Център , цената на снежното 6-дневно приключение и посрещането на 2022 г. в една от най-интересните части на Финландия ще ви излезе около 3000 лева на човек. Пълната програма можете да разгледате тук( ).

laplandСъс сигурност обаче гвоздеят на програмата, който ще накара очите на най-малките и на всички, които още вярват в приказния старец да заблестят, е екскурзията до Селцето на Дядо Коледа, която е включена в цената на пътешествието. Освен това се преминава Северния полярен кръг и се получава сертификат.

По време на пътешествието ще посетите училище за елфи, които според скандинавската митология помагат на добрия старец. Там ще получите и грамота, че и вие лично сте помощник на Дядо Коледа, след като ви обучат елфите, разбира се. Освен това ще можете да отидете на гости на тролове, ще посетите ферма за северни елени, като дори ще имате шанс за получите свидетелство за управление на еленски впряг или кучешки впряг.

laplandНяма да ви липсва и посещение в леден бар, леден ресторант или среща с Ледената кралица. Ще можете да посрещнете Нова година в приказна обстановка, както и да посетите арктически зоопарк, за да се срещнете с типичните за региона животински обитатели. Сред другите екстри, от които можете да се възползвате са още круиз с ледоразбивач във водите на Балтийско море на съседна Швеция. И дори да поплувате сред ледените късове, естествено облечени в специални костюми. Не на последно място, след гледките, които ще ви оставят спомени за цял живот, е тази на Северното сияние и уникалните ярки цветове, които се сменят в небето.

lapland

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.