fbpx

Новости в Албена – сезон Лято 2014

Новости в Албена – сезон Лято 2014

Albena

Albena

През предстоящия сезон ‘Лято 2014’ курортен комплекс Албена е подготвил за своите гости вълнуващи изненади:

„Аквамания”


На 10-ти юли 2014 година ще бъде финализиран проектът по изграждането на първия на територията на Албена aквапарк.
„Аквамания” ще заема площ от около 40 000 кв. м. и ще бъде разположен между Вариете Театър Албена и хотел „Ралица Супериор Аква Клуб“. Ще разполага с високачествени модерни съоръжения и пързалки, специално конструирани от канадска фирма, като:

  • 180-метровата пързалка „Mamouth“;
  • 5-метрово съоръжение за водно спускане „Dropslide“;
  • Водна пързалка „4 Line Pro Racer“, състояща се от 4 ленти, всяка от по 78.5 метра или общо 314 метра;
  • Детска зона с 4 увеселителни терена, включваща 11-метрова „Kids Tantrum“ пързалка; „Kids Twister“, разположена в 4 зони от по 22 метра; четири лентовата „Kiddie Pro Racer“, където всяка от четирите зони е дълга 9 метра и 10-метровата мързелива река“- „Kids Mini River“.

Ралица “PrimaSol“

През 2014 година хотел Ралица ще се присъедини към немската верига “PrimaSol“, част от която е хотел Ралица Супериор. PrimaSol Ралица Супериор Аква Клуб ще бъде напълно рекоструиран. Част от планираната реконстукция включва и еновиране на 15 вили Вита Парк, които поради близката си локация до PrimaSol Ралица Супериор Аква Клуб ще бъдат
представени с марката PrimaSol.

CLUB LOOKEA AUTHENTIQUE

През 2014 година хотел „Лагуна Бийч“ става френски клубен хотел под името CLUB LOOKEA AUTHENTIQUE. Предстои модернизация на анимационната зала, изграждане на допълнителна тераса и асансьор към ресторанта, както и смяна на интериорния текстил във всички стаи.

Частична реновация на хотел „Фламинго Гранд“


Хотел „Фламинго Гранд“ ще посреща своите гости в частично реновирани стаи. Интериорният дизайн и входните врати на 71 стаи ще бъдат подновени.

Хотел „Боряна“ – реновирани бани & All Inclusive формула

Хотел „Боряна“ ще предложи на своите гости изцяло реновирани бани. Този сезон хотелът ще работи по формулата All Inclusive.

Безплатен Wi-Fi

Следващата година всички гости ще могат да се възползват от безплатен Wi-Fi със скорост 1 мбит/сек на всички открити и публични места на територията на Албена, кактои на плажа.

Тенис център

От месец Август 2013 година Албена е официален партньор на Българската Федерация по Тенис. Комплексът разполога с 13 тенис корта,  6 от които са напълно реновирани, а станалите 7 ще бъдат модернизирани през зимния сезон. Планира се изграждането на още 10 тенис корта до 2015 година, с което  Албена ще се превърне в един от най-модерните тенис центрове у нас.

Голф & Йога


И през 2014 година Албена ще продължи тенденцията да предага на своите гости интересни възможности за развлечение, забавление и релакс с голф и йога занимания. Уроците по голф ще се провеждат на луксозното черноморско голф игрище Lighthouse Golf Resort от професинален инструктор. Предаганите голф пакети включват екипировка и трансфер от хотела до голф игрището.
Йога заниманията ще се провеждат два пъти дневно /сутрин и вечер/ под ръководството на индийския гуру Сандип Кумар и включват въведение в основните йога асани, практикуване на различни дихателни техники, медитация и др.

Dine Around

За предстоящия сезон програмата Dine Around ще бъде валидна за периода до 30-ти юни и от 1-ви септември.  A за всички гости на хотелите „Калиакра“, „Гергана“, „Сенди Бийч“, „Мура“, „Славуна“ и „Лагуна Бийч“ програмата ще бъде активна през целия сезон.

Нови библиотеки

Като резултат от голямата популярност, която откритата в началото на месец юни 2013 година плажна библиотека придоби, през предстоящия сезон в Албена, на най-красивия плаж по българското черноморие ще бъдат изградени нови две библиотеки в близост до хотелите „Калиакра“ и „Шестицата“. В допълнение към това в няколко хотела ще бъдат открити 10 библиотеки със специално обособени читални.

Нови плажни съоръжения

През 2014 голяма част от съоръженията на плажа като душове, съблекални, шезлонги и чадъри ще бъдат заменени от нови по-висококачествени. През сезон 2014 всички чадъри на плажната ивица в Албена ще бъдат подменени с нови италиански чадъри в атрактивна цветова гама и със специална UV защита на плата.
На плажната ивица ще бъдат разположени 17 нови соларни душ площадки, които позволяват водата да бъде затопляна от слънцето.

Лаундж зони

Откриват се три лаундж зони на плажната ивица, пред хотелите „Калиакра“, „Калиопа“ и ресторант „Рай“.  Многообразие от освежаващи летни коктейли ще и ал фреско атмосфера ще предложи и лаундж зоната на плажа пред ресторант „Калиопа“. Тя ще бъде разположена и непосредствено до плажната библиотека на комплекса, където гостите ще могат да релаксират с любимото си четиво.


ВИП зона на плажа

ВИП зона на плажа на хотел „Фламинго Гранд“ ще задоволява изискания вкус на специалните ни гости. Луксозни легла с балдахини, дискретна обстановка и висококласно обслужване ще допълват изтънчената лятна атмосфера в горещите дни.

Още пътеки на плажа

Увеличава се броят на плажните пътеки, което ще улесни достъпа до плажната ивица за майки с деца в колички и хора с увреждания.

Два нови тематични ресторанта

През новия сезон Албена ще добави към разнообразието от тематични ресторанти на комплекса още два – японски и фюжън.
Ресторант „Рай” ще изкушава своите гости с  кулинарни специалитети от страната на самураите.
Ресторант „Зелена ябълка“ ще съчетае най-доброто от гастрономията на изтока и запада, за да задоволи със своята гурме-фюжън кухня дори на най-големите чревоугодници.


45 години Албена – концерти и спектакли

За сезон 2014 в к.к. Албена ще бъдат организирани музикални и културни мероприятия на открита сцена в парка между хотел „Добруджа“ и Административната сграда. По случай юбилейната година на комплекса ще зарадваме гостите с много ранообразни концерти и спектакли.
Военноморският оркестър, както и младежки духови оркестри с мажоретни състави от страната, ще представят програмите си пред българска и чуждестранна публика. Албена дава прекрасен шанс на младите изпълнители за изява, канейки представители от музикалните училища на Котел и Плевен да изявят таланта си на своята сцена.
Богатата палитра от български фолклор, духови оркестри, мажоретни състави, обичани любими изпълнители и групи, водещи Ди Джеи ще поднесе на публиката много хубави емоции и незабравими летни преживявания. Някои от имената, които Албена очаква да гостуват, са Маргарита Хранова, Веселин Маринов, квартет „Интро“, DeepZone, ансамбъл Варна. Програмата е разнообразна, изненади са подготвени дори и за румънската публика с участието на популярната румънска изпълнителка Дана. Вариететни шоу програми и прожекция на филми са още от предложенията, с които Албена ще зарадва гостите си и ще отпразнува своя 45-годишен юбилей.

6-дневна седмична анимационна програма на плажа


През 2014 година Албена ще предлага на своите гости анимационна програма на плажа, предназначена както за възрастни, така и за деца. Тя ще се изпълнява шест дни в седмицата от професионален аниматорски екип, който ще занимава гостите със забавни игри и морско настроение.

100 нови велосипеда

Ще бъдат закупени 100 нови велосипеда, които ще са на разположение на госите на курорта.

Фламинго Гранд Хотел – носител на наградите: „Tripadvisor Traveler’s Choice“ & „Holidaycheck Top Hotel“

Фламинго Гранд Хотел е носител на престижните награди на Tripadvisor – Traveler’s Choice за най-добър семеен и луксозен  хотел в България за 2014 в топ 25 класация на хотели в България, както и в листата на най-добри хотели на Holidaycheck за 2014.  И двете социални мрежи базират резултатите на мнения на туристи, които са оценявали продукта на петзвездния хотел по различни критерии, като чистота, качество на обслужване, местоположение, инфраструтура и други.
Наградата на Holidaycheck за Top Hotel на 2014 ще бъде официално връчена на официална церемония и награждаване на туристическото изложение ITB в Берлин на 4-ти март 2014.

Собствено производство


За поредна година Албена продължава да произвежда и предага на своите гости 100% натурален сок от ябълки, круши и череши, без консерванти, захар и оцветители, от своите овощни градини. Екологично чистата продукция от ябълки, круши, череши, корнишони, сливи, предлагаща се на гостите през летния сезон, допълват разнообразието от пресни плодове и зеленчуци в менютата на всеки един от ресторантите в комплекса.

Ultra All Inclusive

Плажният ресторант  „Рай“  ще предлага на своите гости по програмата Ultra All Inclusive студени и топли снаксове, салати, пица, сладки, плодове до 15:00 часа всеки ден. Сладолед, кафе, безалкохолни напитки и бира ще се сервират до 16:30 часа всеки.


Добре дошли в Албена!

Резервация и настаняване в Албена

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.