fbpx
 

Изкачват Черни връх с челници в Часа на Земята

През тази година на 24-ти март можете да покажете съпричастността си към бъдещето и опазването на планетата, като се включите в нощно изкачване на Черни Връх. Идеята да се покори върха с челници ще е част от българското отбелязване на Часа на Земята, в който хора от цял свят спират електричеството в дома си, за да дадат глътка въздух на планетата.

Изкачването на върха в планината Витоша край София ще започне във 20 часа от хижа Алеко, а тръгването обратно от Черни връх е предвидено за 21.30. Любителите на зимните спортове пък ще имат възможността да направят вълнуващо спускане, отново на челници по пистите на Витоша.

Освен силните фенери на главите си, участниците, които ще се включат в инициативата трябва да са облечени според времето навън, да имат заредени мобилни телефони и добро настроение, съветват организаторите от WWF. Те съветват включилите се в събиитето да споделят автомобилите си с други ентусиасти при пътя си до хижа Алеко, за да се органичат максимално изхарчените за целта на пътуването въглеродни емисии.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.