fbpx
 

Откриват рафтинг сезона край Симитли

За втора поредна година откриването на рафтинг сезона край Симитли ще се съчетае с Балкански рафтинг фестивал. Събитието ще се състои на 24-ти и 25-ти март, а участниците ще могат да се спуснат по 12-километрово трасе в река Струма. За първите ентусиасти за сезона са предвидени отстъпки от 20% от редовната цена от 50 лева на човек.

Официален старт на рафтинг сезона ще бъде даден от 10 часа на 24-ти март. След това всички, които искат да изпитат трасето ще бъдат екипирани и ще им бъде проведен инструктаж, като предишен опит не се изисква. Добре е да сте с бански и дрехи, които няма да ви тежат и пречат мокри, защото от лодките със сигурност сухи няма да излезете.

Между 12 и 14 часа по реката ще се спуснат както любителите, така и представителите на всички спортни клубове, които се включат във фестивала. Между 15 и 17 часа професионалистите ще обсъждат теми от сектора, а в 20 часа всички ще могат да се повеселят и потанцуват с балканска музика. Естествено централно място в купона ще вземе звукът на българските гайди. На 25-ти всеки може да се спусне с лодка в бързите води на реката от 11 и от 14 часа .

Снимки – rafting.bg

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.