fbpx
 

Опера звучи в Белоградчишката крепост

Почитателите на оперното изкуство все още имат уникалния шанс да се насладят на изпълненията на артистите от Софийската музикална опера сред Белоградчишките скали. На 7 август в Белоградчишката крепост ще звучи операта на Джакомо Пучини „Турнадот“. В неделя, 8-ми август пък на фона на уникалния естествен декор можете да се насладите на балета „Лебедово езеро“ от Пьотър Илич Чайковски. И двете представления са с начален час от 20:00. През уикенда от 11 часа можете да си подарите и още едно невероятно преживяване – посещение на пещера Магура, където да станете част от невероятния спектакъл – пърформънс „Вагнер Магура: Богове, великани, джуджета и валкюри“.

Белоградчишката крепост „Калето“ е построена по време на Римската империя и е естествено врязана в уникалните скални формирования, известни като Белоградчишките скали. Фантастичните им цветове и форми са причина за много легенди, а въобръжението на туристите оформя най-различни човешки и животински фигури.

Скалите са включени в списъка на световните природни забележителности още от 1949 г. и са сред стоте национални туристически обекта. Преди години пък формированията станаха известни и по света, след като бяха на крачка да бъдат обявени за едно от 7-те нови чудеса на света.

Резервирайте хотели в България
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.