fbpx
 

Откриват с Набуко оперния фестивал в Белоградчик

Фестивалът „Опера на върховете“ в Белоградчик ще бъде открит с операта „Набуко“ от Джузепе Верди на 21-ви юли. Всички представления са с начален час от 20 часа. За тези, които са почитатели на Верди, но пропуснат първата дата могат да гледат сщото произведение и на 27-ми юли. „Лакме“ на Лео Делиб ще бъде представена пред магическите Белоградчишки скали на 22-ри и 30-ти юли. Операта „Тоска“ на Джакомо Пучини ще има едно единствено представление на 23-ти юли.

Само веднъж зрителите ще имат шанса да видят през тази година на фестивала и оперите „Пепеляшка“ на Джоакино Росини на 28-ми юли и „Мадам Бютерфлай“ на Джакомо Пучини на 29-ти юли. Балетните представления също ще започват в 20 часа. „ Зорба Гъркът“ по музика на Микис Теодоракис е с две представляния – на 3-ти и 6-ти август. На 4-ти зрителите могат да се насладят на балета „Кармен –рапсодия в синьо“, а на 5-ти на „Дон Кихот“.

Магическият спектакъл „Вагнер Магура – богове, великани, джуджета, валкюри“ ще бъде представен седем пъти. Началният час на пещерната фестивална импресия в три части е от 11 часа. Датите, на които можете да й се насладите са 21,22,23, 27,28,29 и 30-ти юли в пещера Магурата, известна с уникалните си праисторически рисунки. Най-старите картини по стените на пещерата датират от преди 7 000 години. Билетите за всяко представление варират от 30 до 80 лева.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.