Орлин Павлов, Графа и Белослава за деня на Варна

Богата празнична програма са подготвили от община Варна за празника на града – 15 август или Голяма Богородица според православния календар. Честванията ще започнат още в 9 сутринта, когато в катедралния храм „Св. Успение Богородично“ ще бъде отслужуна тържествена архириерска света литургия. Флагът на морската столица ще бъде тържествено издигнат в 10.30 часа на площад „Св.Св. Кирил и Методий“. Веднага след това ще започне и литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

orlin pavlov varna feast

От 10.30 часа на сцена „Раковина“ започват детски уилични спектакли. На същото място, но от 17.30 часа концерт ще изнесе гайдарският оркестър „Диньо Маринов“.  На сцена „раковина“ ще се изяви и Богдан Томов. От 19 часа в Римските терми започва концертът на „Анима“. То 20 часа в летния теарът ще бъдат връчени почетни звания и отличия започва. След това на сцената ще се изявят  Орлин Павлов и старата му група „Каффе“ заедно с Белослава и Графа.

dara varna feast

От 19.30 в свободната зона на Пристанище Варна започва флаш моб, който ще накара всички присъстващи да се включат в безспирни танци. Кулминацията на програмата е от 20.30, когато започва и големият празничен концерт. В него ще участват  група „Jeremy?“, Виктория Георгиева, Атанас Колев, Дивна, Дара, Тита, Дамян Попов и Миа, Михаела Филева и VenZy, Орлин Павлов, Графа, Павел и Венци Венц, 100 кила и DJ Sagi Abitbul от Израел.

pavel ventsi vents varna feast

В 21 часа на площад „Независимост“ започва и друг концерт – „Синатра симфони“. Звездите в него ще са Васил Петров и симфоничния оркестър на Държавна опера – Варна с диригент Мартин Пантелеев. Любителите на спорта могат да се включат в нощното празнично бягане „Пътят на светлината“. Стартът е в 22 часа при слънчевия часовник на Морската градина във Варна. Денят ще завърши в 23.30 часа с празнична заря.

 

fireworks panagyurishte
Post Tags
Сподели статията
Автор

atanas_ktastev@dpbweb.com

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.