fbpx
 

Картини и снимки на млади творци представят в Бялата къща в Пловдив

Фотографии и картини на млади български творци ще бъдат представени в поредица от изложби в културен център „Бялата къща“ в Пловдив. Първата от тях ще  бъде открита на 27 февруари от 18.30 часа. До 12 април ще можете да разгледате творбите на 7 автори.  Владислава Григорова ще се представи с черно- бели фотографии с елементи от градската среда на Пловдив.

exhbition white house Plovvdiv

Нощната красота на европейската столица на културата и на Кърджали е избрала за тема в снимките си Добрина Митовска. С фотографиите си, включени в експозицията в „Бялата къща“, Николай Шабарков цели да покаже разнообразието в културния живот на страната и богатството на нематериалното културно наследство. С черно-бели портрети и пейзажи в изложбата ще се представи и Петя Алексиева.

exhbition white house Plovvdiv

Картините от поредицата „Пътуване до Луната“ ще ви отведат в светът на Гергана Божикова, в който мечтите и фантазиите се сливат с реалността. С приказни истории, претворени в живопис ще се представи и Дафина Терзиева. Ако сте фенове на абстрактната живопис не бива да пропускате и платната на Станислав Вълевски.

exhbition white house Plovvdiv
exhbition white house Plovvdiv
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.