fbpx
 

Картини и снимки на млади творци представят в Бялата къща в Пловдив

Фотографии и картини на млади български творци ще бъдат представени в поредица от изложби в културен център „Бялата къща“ в Пловдив. Първата от тях ще  бъде открита на 27 февруари от 18.30 часа. До 12 април ще можете да разгледате творбите на 7 автори.  Владислава Григорова ще се представи с черно- бели фотографии с елементи от градската среда на Пловдив.

exhbition white house Plovvdiv

Нощната красота на европейската столица на културата и на Кърджали е избрала за тема в снимките си Добрина Митовска. С фотографиите си, включени в експозицията в „Бялата къща“, Николай Шабарков цели да покаже разнообразието в културния живот на страната и богатството на нематериалното културно наследство. С черно-бели портрети и пейзажи в изложбата ще се представи и Петя Алексиева.

exhbition white house Plovvdiv

Картините от поредицата „Пътуване до Луната“ ще ви отведат в светът на Гергана Божикова, в който мечтите и фантазиите се сливат с реалността. С приказни истории, претворени в живопис ще се представи и Дафина Терзиева. Ако сте фенове на абстрактната живопис не бива да пропускате и платната на Станислав Вълевски.

exhbition white house Plovvdiv
exhbition white house Plovvdiv
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.