fbpx
 

Палма де Майорка забранява да се отдават апартаменти под наем на туристите

Испанският куророт Палма де Майорка забранява на собствениците на апартаменти да отдават под наем жилища на туристите. Така градът на Балеарските острови става първият в Испания, които въвежда тази мярка.  Причаната са масовите оплаквания на жителите на курорта от стремглаво растящите наеми на жилищата заради постоянния поток туристи.

Кметът на града Антони Ортега обяви, че забраната ще бъде въведена през юли и ще бъде модел за градовете, страдащи от масовия туризъм, съощава  Би Би Си. Между 2015 г. и 2017 г. броят на нерегулираните апартаменти, предлагани на туристите, се е увеличил с 50%. В Палма де Майорка част от ръста на туристите се дължи и на отдаването на жилища под наем през сайтове и приложения.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.