fbpx
 

Масово спускане с носии и български знамена на 3-ти март в Пампорово

За втора поредна година в Пампорово ще отбележат българският национален празник 3-ти март със спускане по пистите в курорта. Всички, които се включат в инициативата трябва да са облечени в традиционни народни носии и да развяват българския национален флаг. Скиори и сноубордисти за първи път се спуснаха от връх Снежанка, облечени по този начин през миналата година.

Летенето им по пистата бе съпроводено от мелодията на българския национален химн. По повод 140-та годишнина от Освобождението на България през тази година събитието ще се бори за вписване в рекордите на Гинес за най-многобройно ски и сноуборд спускане с трибагреници и народни носии. И през тази година в събитието могат да се включат и желаещи да свирят на народни инструменти като гайда и кавал.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.